var dataLayer = [ { 'environment': 'live' } ];

Eigenschappen en functies

- Creëren en onderhouden van een vochtig wondmilieu
- Bevorderen van autolytisch debridement

Cutimed Gel bevordert snel, maar zacht debridement van necrotisch weefsel, terwijl het ook geel beslag en overtollig wondvocht kan absorberen. Tevens kan het gebruikt worden om een vochtige wondomgeving te creëren, gedurende de granulatiefase van de wondgenezing. Dit maakt Cutimed Gel ideaal voor toepassing bij alle stadia van wondgenezing. Cutimed Gel is vrij van conserveermiddelen, waardoor het uitermate geschikt is voor patiënten met een gevoelige, beschadigde huid.

Cutimed Gel is een heldere, vormloze hydrogel, bestaande uit:
- Gezuiverd water (voorziet in hydratatie)
- Glycerine (voorkomt verdamping)
- Carbomer 940 (drager voor vocht, bindt overvloedig vocht)

Overige eigenschappen:
- Steriel
- Inert
- Verkleeft niet aan de wond
- Gemakkelijk en snel te gebruiken
- Veilig in gebruik

Assortiment

Toepassingen


Cutimed Gel is uitermate geschikt voor:
- Het bevorderen van autolytisch debridement in:
     - Wonden met (droog) necrotisch weefsel
     - Wonden met geel beslag
- Het bevorderen van een vochtig wondmilieu in droge, rode, granulerende wonden
- Het verzachten van pijn bij o.a. brandwonden

Aanbrengen
Reinig de wond volgens lokaal protocol. Cutimed Gel is eenvoudig aan te brengen met de applicator of met behulp van een (steriele) spatel. Het hecht zich niet aan de wond en is eenvoudig te verspreiden over het wondbed.

Breng afhankelijk van het type wond meer of minder gel aan (NB: gebruik van een hydrogel maakt wonden vochtiger, voorkomen van té natte wonden/ macererende wondranden is een aandachtspunt). Dek de gel af met een secundair verband, bij voorkeur een verband dat een vochtig wondmilieu in stand houdt.

Verwijderen
Cutimed Gel is eenvoudig te verwijderen met een gaas en/of door te spoelen met NaCl 0,9% of steriel water. De hoeveelheid gel die gebruikt wordt en de frequentie van verbandwisseling hangt af van de klinische toestand van de wond en de hoeveelheid wondvocht. Gemiddeld kan het verband 1 tot 3 dagen blijven zitten.