var dataLayer = [ { 'environment': 'live' } ];
 

Cutimed®


Gecompliceerde wondgenezing komt vaak voor bij onder andere diabetes of een veneuze aandoening. Efficiënte en effectieve producten dragen bij aan wondgenezing. De geavanceerde, moderne wondverzorgingsproducten van Cutimed zijn speciaal ontwikkeld voor de behandeling van secundair of complex genezende wonden. Ze zijn van hoogwaardige kwaliteit en worden in nauwe samenwerking met gebruikers en voorschrijvers ontwikkeld en klinisch getest.

Belangrijk onderdeel van de zorg voor de patiënt met een secundair of complex genezende wond is een anamnese van de wond. Zo nodig dient diagnostiek en behandeling van onderliggend lijden plaats te vinden. De kwaliteit van zorg valt of staat óók met goede samenwerking en communicatie tussen alle betrokkenen.

Met innovatieve oplossingen voor wondbehandeling en de perfecte balans tussen geavanceerde technologie en gebruiksvriendelijke concepten, stelt Cutimed hen in staat om hun patiënten snel en effectief te helpen. Bij vragen over Cutimed wondverzorgingsproducten biedt het team Medisch Adviseurs van Essity professionele ondersteuning

Cutimed®: hét merk voor geavanceerde, moderne wondzorg. Bij Cutimed staat niet het product, maar de kwaliteit van wondzorg centraal. De Cutimed producten passen binnen diverse therapieconcepten en zijn ontwikkeld door te denken vanuit de indicatie.

Wondreiniging

Een schone wond is nodig voor de vorming van gezond granulatieweefsel. Debridement is een onderdeel van wondreiniging waarbij niet vitaal weefsel (bijvoorbeeld debris, necrose en biofilm) wordt verwijderd. Het is belangrijk lokale barrières die wondgenezing in de weg staan te elimineren.

Lokale behandeling wondinfectie

Cutimed® Sorbact® is de perfecte oplossing voor het behandelen van wondinfecties, omdat het normale genezingsproces niet verstoord wordt en het kan helpen het risico op genereren van resistente bacteriestammen te verlagen. Vanwege het puur natuurkundige werkingsmechanisme bindt en verwijdert Cutimed Sorbact bacteriën en schimmels zonder het vrijkomen van antibacterieel werkende stoffen. Met iedere verbandwissel worden de gebonden bacteriën en schimmels gemakkelijk en efficiënt uit de wond verwijderd. Cutimed Sorbact is geschikt voor langdurig gebruik.

Behandeling niet-geïnfecteerde wonden

Cutimed biedt een innovatief assortiment producten dat op betrouwbare wijze de wond helpt genezen. Speciaal ontwikkeld voor de behandeling van secundair of complex genezende wonden. Cutimed biedt onder andere oplossingen voor exsudaatmanagement en stimuleren van de wondgenezing.