Filter

Polstermateriaal

 

Polstermaterialen bieden de patiënt comfort tijdens de behandeling met gipsverband. Door gebruik te maken van waterafstotende polstermaterialen worden gipsverbanden resistent tegen water. Polstermaterialen voorkomen overmatige druk, verhogen het draagcomfort van gipsverbanden en kunnen worden ingezet om prononcerende botstructuren te beschermen.

  • Soffban® zijn luchtdoorlatende synthetische watten die nauwelijks vocht opnemen. Soffban® Bestaat uit een huidvriendelijk vezelmengsel dat sterk en toch makkelijk te scheuren is.
  • Delta-Rol polsterwatten zijn vervaardigd uit 100% acrylvezels. Vocht wordt niet vastgehouden waardoor maceratie wordt voorkomen. Delta-Rol is makkelijk scheurbaar en eenvoudig aan te leggen en te verwerken.
  • Delta-Rol S is een uniek combinatieproduct van zacht polyester polstermateriaal en een polyurethaan foamlaag. Hierdoor wordt een egaal eindresultaat bereikt. De vochtafstotende eigenschappen van Delta-Rol S helpen maceratie voorkomen. Delta-Rol S is makkelijk scheurbaar en eenvoudig aan te leggen en te verwerken.
  • Delta-Dry is een waterbestendig polstermateriaal, waardoor water makkelijk uit het kunststof gips kan lopen. Het geringe achterblijvende vocht verdampt op de huid. Delta-Dry® is aan één zijde zelfklevend, het materiaal is gemakkelijk aan te brengen en verschuift niet. De patiënt heeft de mogelijkheid tot douchen, baden, wassen en zelfs zwemmen.
  • Specialist® 100 polstermateriaal is vervaardigd uit 100% katoen en biedt de patiënt een hoog comfort dankzij de zachte structuur. De watten zijn makkelijk scheurbaar en eenvoudig in gebruik.
  • Artiflex is een stugger synthetisch vezelmengsel dat beschermt tegen overmatige druk. De open structuur van het polstermateriaal zorgt ervoor dat de huid goed kan blijven ademen, zodat de kans op verweking van de huid wordt verkleind. Artiflex neem vrijwel geen vocht op, zodat de polsterende werking volledig behouden blijft.
  • Velband polsterwatten zijn opgebouwd uit drie lagen: een laag rayon tussen twee lagen viscose. Door het hoge absorptievermogen wordt de huid drooggehouden en maceratie voorkomen.
  • Tensoban is een polyurethaan, vliesdunne underwrap. Tensoban® is uitermate soepel en houdt vocht tegen. Uitstekend geschikt voor het gelijkmatig fixeren en comprimeren van polstermaterialen. Deze underwrap zorgt voor een uitstekende hechting van zowel natuurlijk als synthetisch gipsverband.

Soffban®

Soffban® zijn luchtdoorlatende synthetische watten die nauwelijks vocht opnemen.

Delta-Rol®

Delta-Rol polsterwatten zijn vervaardigd uit 100% acrylvezels. 

Delta-Rol® S

Delta-Rol S is een combinatie van zacht polyester polstermateriaal en een polyurethaan foamlaag. 

Delta-Dry®

Delta-Dry is een waterbestendig polstermateriaal, waardoor water makkelijk uit het kunststof gips kan lopen. 

Specialist® 100

Het polstermateriaal van Specialist 100 is vervaardigd uit 100% katoen en biedt de patiënt een hoog comfort dankzij de zachte structuur. 

Artiflex®

Artiflex is een stugger synthetisch vezelmengsel dat beschermt tegen overmatige druk. De huid kan goed kan blijven ademen, met minder kans op verweking van de huid. Artiflex neemt vrijwel geen vocht o...

Velband®

Velband polsterwatten zijn opgebouwd uit drie lagen: een laag rayon tussen twee lagen viscose. 

Tensoban®

Tensoban is een polyurethaan, vliesdunne underwrap.