var dataLayer = [ { 'environment': 'live' } ];
 

Polstermateriaal

Polstermaterialen bieden de patiënt comfort tijdens de behandeling met gipsverband. Ze voorkomen overmatige druk, verhogen het draagcomfort van gipsverbanden en kunnen worden ingezet om prononcerende botstructuren te beschermen.

  • Soffban zijn luchtdoorlatende synthetische watten die nauwelijks vocht opnemen. Soffban bestaat uit een huidvriendelijk vezelmengsel dat sterk en toch makkelijk te scheuren is. 
  • Delta-Rol polsterwatten zijn vervaardigd uit 100% acrylvezels. Vocht wordt niet vastgehouden waardoor maceratie wordt voorkomen. Delta-Rol is makkelijk scheurbaar en eenvoudig aan te leggen en te verwerken.
  • Delta-Rol S is een uniek combinatieproduct van zacht polyester polstermateriaal en een polyurethaan foamlaag. Hierdoor wordt een egaal eindresultaat bereikt. De vochtafstotende eigenschappen van Delta-Rol S helpen maceratie voorkomen. Delta-Rol S is makkelijk scheurbaar en eenvoudig aan te leggen en te verwerken.
  • Delta-Dry is een waterbestendig polstermateriaal, waardoor water makkelijk uit het kunststof gips kan lopen. Het geringe achterblijvende vocht verdampt op de huid. Delta-Dry is aan één zijde zelfklevend, het materiaal is gemakkelijk aan te brengen en verschuift niet. De patiënt heeft de mogelijkheid tot douchen, baden, wassen en zelfs zwemmen.
  • Specialist 100 polstermateriaal is vervaardigd uit 100% katoen en biedt de patiënt een hoog comfort dankzij de zachte structuur. De watten zijn makkelijk scheurbaar en eenvoudig in gebruik.
  • Artiflex is een stugger synthetisch vezelmengsel dat beschermt tegen overmatige druk. De open structuur van het polstermateriaal zorgt ervoor dat de huid goed kan blijven ademen, zodat de kans op verweking van de huid wordt verkleind. Artiflex neem vrijwel geen vocht op, zodat de polsterende werking volledig behouden blijft.
  • Velband polsterwatten zijn opgebouwd uit drie lagen: een laag rayon tussen twee lagen viscose. Door het hoge absorptievermogen wordt de huid drooggehouden en maceratie voorkomen.
  • Tensoban is een polyurethaan, vliesdunne underwrap. Tensoban is uitermate soepel en houdt vocht tegen. Uitstekend geschikt voor het gelijkmatig fixeren en comprimeren van polstermaterialen. Deze underwrap zorgt voor een uitstekende hechting van zowel natuurlijk als synthetisch gipsverband.

Kijk in het Assortimentsoverzicht voor alle product- en bestelgegevens.

Als u hieronder kiest voor 'Meer informatie' wordt u doorgestuurd naar de downloadpagina, waar productbladen, brochures en overige informatie te vinden is.