var dataLayer = [ { 'environment': 'live' } ];

Eigenschappen en functies

Elke laag van Cutimed Sorbion Sorbact is ontworpen voor een optimale behandeling van de wond.

1. De unieke wondcontactlaag met Sorbact technologie zorgt voor veilige, onomkeerbare binding van bacteriën en schimmels aan het verband en maakt ze inactief. Omdat Cutimed Sorbion Sorbact de bacteriën bindt en niet doodt, biedt dit volgende voordelen:
- Geen bekend risico op allergieën omdat geen chemische actieve stoffen worden gebruikt
- Voorkomt resistentie van schimmels en bacteriën
- Geen vertraging van het genezingsproces als gevolg van endotoxines
- Geen cytotoxiteit
- Geen contra-indicaties

2. De non-woven laag zorgt voor optimale verdeling van het wondvocht door het verband en voorkomt dat wondvocht teruglekt naar het wondbed. Dit vermindert het risico op verweking.

3. De super absorberende kern neemt zeer grote hoeveelheden wondvocht op en vormt een gel. Hierdoor is Cutimed Sorbion Sorbact ook geschikt voor gebruik onder compressie en wordt het risico op verweking minder.

4. De hydrofobe bovenlaag vermindert het risico op lekkage en beschermt kleding en beddengoed. Dit verhoogt het draagcomfort voor de patiënt. Deze is de bovenlaag bedrukt zodat duidelijk is welke kant op de wond moet worden aangebracht

Toepassingen


Cutimed Sorbion Sorbact is bedoeld voor het bestrijden van infecties bij gecontamineerde, gekoloniseerde of geïnfecteerde wonden die veel tot zeer veel wondvocht afgeven, bijvoorbeeld bij:
- Complex genezende wonden, bijv. veneuze ulcera, diabetische ulcera, decubitus
- Postchirurgische en/of opengesprongen wonden
- Acute wonden, bijv. wonden na de excisie van fistels en abcessen