var dataLayer = [ { 'environment': 'live' } ];
 

Behandeling niet-geïnfecteerde wonden


Cutimed® biedt een innovatief assortiment producten dat op betrouwbare wijze de wond helpt genezen. Speciaal ontwikkeld voor de behandeling van secundair of complex genezende wonden. Cutimed biedt onder andere oplossingen voor exsudaatmanagement en stimuleren van de wondgenezing.

Exsudaatmanagement

Exsudaat is van belang voor wondgenezing. Effectief en efficiënt exsudaatmanagement is daarom een essentieel onderdeel van wondbehandeling. De hoeveelheid en samenstelling kan de wondgenezing negatief beïnvloeden en wondranden en huid rondom de wond aantasten. Afhankelijk van de situatie moeten wondverbanden onder andere voldoende absorberend vermogen hebben, exsudaat vasthouden in de kern (retentie, ook onder druk), een vochtig wondmilieu creëren en behouden én door verticale absorptie wondranden en huid rondom de wond beschermen. In exsudaat aanwezige stoffen kunnen de wondgenezing negatief beïnvloeden en moeten geëlimineerd worden. Soms is het nodig de toevoer van exsudaat te stimuleren. Cutimed is de juiste keuze als men passend bij de doelstelling van wondbehandeling én passend bij de specifieke situatie van de patiënt het juiste wondverband nodig heeft.

Er zijn Cutimed producten die een vochtig wondmilieu behouden en/of lokaal een wondinfectie voorkómen of behandelen, die ook het autolytisch debridement ondersteunen of stimuleren (zie ook “Wondreiniging”).

Stimulering wondgenezing

Elke wond geneest volgens een vast patroon: hemostase, inflammatie, regeneratie en remodellering. In sommige wonden stagneert de wondgenezing in één van deze fases. Het is altijd belangrijk op basis van de (wond-) anamnese, eventueel aanvullende diagnostiek en indien mogelijk behandeling van onderliggend lijden te zorgen voor optimale condities voor wondgenezing. Een wondverband kan lokaal bijdragen aan creëren van condities die de wondgenezing ten goede komen: door de wond te reinigen (debridement), een wondinfectie te voorkómen of behandelen en exsudaatmanagement bijvoorbeeld. Als een wond vrij is van niet-vitaal weefsel, geen tekenen van infectie of verlengde inflammatie vertoont en toch niet wil genezen ondanks diagnostiek en behandeling van onderliggend lijden, kan een wondverband dat wondgenezing stimuleert een goede keuze zijn.

Kijk in het Assortimentsoverzicht voor alle product- en bestelgegevens.

Voor persoonlijk advies over wondbehandeling en wondzorgproducten kunt u direct contact opnemen met één van de medisch adviseurs uit uw eigen regio. Klik hier voor de contactgegevens.